Közélet

Két jobbikost is felmentett az etikai vádak alól az előválasztási bizottság

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az orosházi jelölt beólálkodott egy sátorba, a pápai jelölt állítólag zsidózott. Mindketten megúszták.

Az ellenzéki zuglói belháború aktuális csatáját behúzta a szocialista Tóth Csaba, mint megírtuk, miután az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) három panaszból csak egy esetben adott helyt az ellene emelt panasznak. Volt két másik ügy is az etikusok előtt: a Telex cikke szerint „a Süle Zsolt és Szabó Ervin elleni etikai beadványokat elutasította az OEVB, és felmentette őket”.

Kapcsolódó
Elutasította Jakab Péter Tóth Csaba elleni beadványát az Országos Előválasztási Bizottság
Remélik, ezzel egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége.

Szabó Békés megye 4. választókerületének (Orosháza s térsége) a jelöltje, Tóth Bertalan MSZP-társelnök jelentette be, hogy kizáratná őt. Bűne az volt a szocialista politikus szerint, hogy szombaton bement az egyik orosházi szavazósátorba akkor, amikor épp megbénult az előválasztási rendszer. A jelöltek a szavazósátrak tízméteres körzetében nem tartózkodhatnak alapból, de Szabó szerint ellenfele, Szelényi Zoltán, az MSZP–Párbeszéd jelöltje is csak 3 méterre volt a sátortól, amikor lefotózta őt.

Szintén az MSZP akarta visszaléptetni szintén a Jobbik jelöltjét a pápai, azaz Veszprém 4-es kerületben. Süle Zsolt ugyanis egy augusztusi Magyar Nemzet-cikk szerint masszívan zsidózott a Facebookon, amit Süle tagad. E körzetben a szocialisták a Párbeszéddel közösen Grőber Attilát indítják. Summa summarum, Sülét és Szabót is felmentette az OEVB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik