Közélet koronavírus

Szarvashibák az oltási rendszerben: össze-vissza sms-ek, máshová behívott családtagok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az oltási rendszer egyre gyakrabban jelzett hibáiról ír a 444.hu. Csütörtök este egy pusztaszabolcsi háziorvos arról posztolt, hogy három betege is jelezte: sms-ben behívták őket AstraZeneca-oltásra, hiába nemrég kapták meg az első vakcinaadagot. Szerinte az áll a háttérben, hogy az orvosok által beküldött jelentések ellenére nem törölték a központi adatbázisból azokat, akiket már beoltottak.

A lap szerint nem csak Pusztaszabolcsban jelentkeztek a furcsa hibák: több olvasójuk is sms-t kapott, hogy máris jogosultak a második oltásra. Van, aki Sinopharm-vakcinát kapott, most mégis AstraZenecával kínálta a rendszer.

Sokaknak pedig a lakóhelyüktől irreálisan távoli oltópontokra kellene utazniuk. A 444.hu szerint gyakori probléma, hogy ugyanabból a háztartásból különböző helyre hívják az embereket. Beszámolnak egy piliscsabai házaspárról is, amelynek egyik tagjának Ceglédre, a másiknak Budapestre kellene utaznia, szinte ugyanarra az időpontra. Mindketten számos krónikus betegséggel küzdenek, mozgássérültek. Olyan is van, akinek 150 kilométert kell utaznia olyan oltópontra, ahová nincs közvetlen tömegközlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik