Közélet

Az új pécsi polgármester elindította az önkormányzati cégek átvilágítását

Egy hét sem telt el az önkormányzati választás óta, és Pécs új, az ellenzéki szövetség által támogatott polgármestere, Péterffy Attila elindította három pécsi önkormányzati cég átvilágítását, tudta meg a Szabad Pécs.

A lap megkeresésére Bodnár Imre, az átvilágítással megbízott, kizárólag pécsi ügyvédekből álló csoport vezetője megerősítette, hogy pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál is jártak Péterffy Attilával, és találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vezetőivel.

Az ügyvéd közölte, az ellenőrzés főként a vagyongazdálkodást célozza, hogy az felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e.

Az ügyvédek tehát a jogi ellenőrzésen túl a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is kíváncsiak. Eredmény viszonylag hamar várható, mert nagy stábbal dolgoznak.

És ez még csak a kezdet, kedden újabb négy pécsi önkormányzati társaságnál indítják el az átvilágítást.

Ez a választás egy piszkos alku sikere volt, és Pécsen derülhet ki először, működik-e
Most jutott el oda az ország, hogy a Fidesz elég embert haragított magára a változáshoz. A nagy kérdés az, hogy a hatalomra jutó politikai szereplők képesek lesznek-e együttműködni, és megzabolázni az egyéni gazdasági ambíciókat.

Kiemelt kép: Facebook / Péterffy Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik