Közélet

Mély és őszinte Borkai-interjú került elő: Nomád módon pihen, a gyerekeinek pedig nagyon nehéz

Feltűnően hallgatott szex-botrányát követően Borkai Zsoltról az állami médiaalapítvány, a KESMA tulajdonában álló Kisalföld, alighanem ennek is volt köszönhető, hogy Borkai Zsolt vasárnap szoros eredménnyel, de ismét megnyerte a választást az ellenzéki jelölt, Glázer Tímeával szemben.

Nem mindig volt ilyen csendes a megyei napilap Borkaival kapcsolatban: Hadházy Ákos posztolta ki nemrég azt a 2017-es cikket, amikor a Kisalföld finom ecsetvonásokkal megmutatta a politikus Borkai mélyen emberi arcát is egy alázatos pr-interjúval.

Az orgiavideó után különös fényben csillognak Borkai, eredetileg a Borsban megjelent olyan mondatai (korábban a Kisalföld és a Bors ugyanahhoz a céghez, a Lapcomhoz tartozott, amelyet 2017-ben Andy Vajna vett meg, tőle vezetett az út a Mediaworksön át a KESMA-ba – a szerk.), amellyel azt magyarázta el a győri polgármester, hogy „mivel vezeti” le a feszültséget: „Van egy kis farmom, ahol pár csirkét, birkát és lovat nevelgetek, meg persze zöldségeket és gyümölcsöket termesztek. Nem nagy, de arra pont elég, hogy saját kertünkből származó ételeket tudunk fogyasztani.”

A múlt héten először szintén Hadházy Ákos számolt be, majd az Átlátszó közölt drónfelvételt Borkaiék családi birtokáról, ha jól értjük, ez lenne az a kis farm, amely ugyanakkor a felvételek alapján nem is olyan kicsi: lovarda és teniszpálya is található rajta.

Miután a sajtó részletesen dokumentálta, hogy Borkaival a jachton mulató jóbarát, Rákosfalvy Zoltán milyen erősen kötődik megbízásokban és az Audi-földek mutyijain keresztül a győri polgármesterhez, különösen pikáns falat az alábbi eszmefuttatás, amely a hivatali tisztaságról szól: a „legkellemetlenebb az, ha a családtagjaimon, elsősorban a feleségemen keresztül próbálják elérni, hogy intézzek el valamit. Kezdetben még zavarba jött a párom, és tőlem kérdezte, hogy mit csináljon ilyen szituációban. Mondtam neki, egyszerűen nemet kell mondani.

Ha egy embernek segítesz, akkor mások jogosan kérdezgetnék, hogy nekik miért nem – mondta Borkai 2017-ben.

A múlt héten az is kiderült, hogy Borkai fia és lánya is igencsak részesei az édesapjuk körül szőtt baráti, illetve offshore üzletihálónak, ez a mondat is új értelmet nyer: a sportvezető 14 évesen ismerkedett meg a lovaglással, azóta is rajong az állatokért. Lovas túrákat szervez a barátaival.

Ilyenkor teljesen nomád körülmények között pihenünk. Húst sütünk az erdőben, és ha éjszaka elnyom az álom, akkor a nyerget alakítjuk át párnává és sátor nélkül, a földön alszunk az állatokkal

– monda Borkai, aki elmesélte, két gyermekének, a 25 éves Petrának és a 23 éves Ádámnak nem mindig könnyű, hogy apukájuk a polgármester. Jár természetesen előnnyel is, ám szerintem inkább terhes az, hogy én ismert vagyok – folytatta.

Rengetegen azt hiszik, hogy számukra kolbászból van a kerítés is, csak azért, mert Borkai Zsolt az édesapjuk. De ez nem igaz, sőt, ötször annyit kell teljesíteniük, mert ha átlagos munkát végeznek, akkor megbélyegzik őket, hogy csak azért dolgozhatnak itt, mert apuka a polgármester.”

Borkai Zsolt kedden ugyan kilépett a Fideszből, viszont polgármesteri címéről nem mondott le.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik