Közélet

A Jobbikot ekézi az MSZP-s politikus új mozgalma

A Radikális Európai Demokraták szerint átverés a Jobbik néppártosodása.

Elhitted a Jobbik cukiságát?

Ezzel a kérdéssel indít a Radikális Európai Demokraták (RED) Youtube-videója, amelyben azt vitatják, hogy a Jobbik valóban eltávolodott volna a szélsőjobboldali iránytól és inkább középre igyekszik. A RED-et Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője indította november közepén, azzal a céllal, hogy Magyarországot az Európai Unión belül tartsa.

A videóhoz kapcsolódóan Ujhelyi a honlapján egy nyílt levelet is megjelentetett, amelyben azt írja:

vörös vonalat kell húznunk a baloldal és a Jobbik közé, különben a következő Országgyűlésben a Jobbik és a Fidesz extrém versenyt futhat baloldal nélkül.

A politikus szerint

Hiába az élére vasalt öltönyszár, az úri stílus, a néppártosodásnak hazudott köpönyegforgatás, a Jobbik nem marad más, mint az a szélsőjobboldali, Európa-gyűlölő párt, amely nemrég még büszkén gyújtotta fel és taposta meg az európai közösség zászlaját,

ezért sem az LMP, sem a Momentum nem léphet frigyre „a XX. század legsötétebb korszakát idéző gárdistákkal”. Ujhelyi szerint amennyiben a Jobbik valóban egy fordulatot hajt végre a párt nézeteit illetően, akkor komolyabb lépésekre lesz szükség:

vissza kell hívni az Országgyűlés alelnöki székéből az egykori verekedő szkinhed-vezért, a parlamenti frakcióból a dunai cipőket leköpdöső képviselőt, hazarendelni az Uniót diktatúrához hasonlító EP-képviselőket

Ezen kívül az MSZP volt alelnöke szerint ellentét van a Jobbik béruniós kampánya és a választási programja között, amelyben az európai integráció mélyítésének teljes elutasítása, az Uniós tagságról szóló népszavazás mielőbbi kiírása szerepel.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik