Közélet

Németh Szilárd szerint Soros is kitöltötte a konzultációt

Soros György beszólt Orbán Viktornak, Németh Szilárd erre beszólt Soros Györgynek. Kőkemény szócsata zajlik a semmin.

Napirend előtt szólalt fel a parlamentben Németh Szilárd fideszes képviselő, aki szokás szerint Soros Györgyöt ostorozta. Soros ugyanis hétfőn interjút adott a Financial Timesnak, amiben felvette a kesztyűt az Orbán-kormány értelmetlen nemzeti konzultációjával és propagandájával. A konzultáció állításait is pontról pontra cáfolta. Németh erre ezt mondta:

az EU után maga Soros György is kitöltötte a nemzeti konzultációs ívet,

és kapásból letagadta az íven szereplő elképzeléseit. A képviselő állítja, Soros “befenyítette” az országot, mivel Soros szerint a többi uniós országnak erősebb választ kellenet adnia Orbán Viktor civilekkel való bánásmódjára. Miután már minden létező érintett blődlinek nevezte azt, Németh kitartóan állítja, a Soros-terv mégiscsak létezik, ezt fogadta el az Európai Parlament. Szerinte az EP döntése korlátok nélküli kvótarendszert ír elő, esetleges büntetésekkel.

Eközben az LMP-s Szél Bernadett és Hadházy Ákos két A4-es lapon azt tartotta a magasba: “Hazudik”. Az elnöklő Jakab István ezért bírságot fog kezdeményeni ellenük.

Németh felszólalására nem meglepő módon helyeslően reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, be is szólt az LMP-seknek azzal, hogy sajnálja, hogy ennyire futja (a volt MSZP-s kampánytanácsadó) Ron Werber tanácsaiból. Dömötör Németh szavait ismételte az EP-döntésről, majd felelőtlennek nevezte az uniós vezetők magatartását. Botrányosnak mondta, hogy a hazai ellenzék itthon letagadta, kint megszavazta a Soros-tervet.

Megszólalt Soros György: pontról pontra cáfolta a Soros-tervet
A pénzember szerint a Nemzeti Konzultáció hét kérdésében hétszer hazudott a magyar kormány.

A nem létező tervet Dömötör szerint csak a tagállamok tudják kisiklatni, de ehhez állampolgári támogatás kell. Ezért van szükség a demagóg nemzeti konzultációra. Az államtitkár azt mondta, Soros színrelépése bizonyítja, hogy egy milliárdos és senki által meg nem választott bürokraták az ország feje felett hozhatnak döntéseket. Dömötör, valószínűleg véletlenül elfelejtette, hogy a magyar EP-képviselőknek és magának Orbán Viktornak is van beleszólásuk az uniós döntésekbe.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik