Közélet

A menekültrúgó operatőr jobbikost anyázott a parlamentben

A leghírhedtebb magyar operatőr egy jobbikos képviselőnek ment neki a Jobbik állítása szerint.

A mai magyar politikai valóság őrületében is felfoghatatlan dolog történt hétfőn az Országházban: a Pesti Srácok színeiben dolgozó, jogerősen garázda László Petra – aki a röszkei menekültrugdosásásról vált világhírűvé – Szilágyi Györgyöt támadta. Volner János jobbikos frakcióvezető közleménye szerint László

képviselőtársam édesanyját keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő módon illette.

Volner úgy döntött, emiatt kezdeményezi Kövér László házelnöknél, hogy a Pesti Srácokat zárja ki az Országházból. Indoknak felhozta, korábban „pitiáner okok” miatt az Index, a 444 és a 24.hu újságíróit is kitiltották a parlament épületéből, így most is számít Volner a „házelnöki szigorra”.

Emellett folytatódik a pártok között divatos trend, a Jobbik képviselői ezentúl nem nyilatkoznak a Pesti Srácok „kormányzati bulvárlapnak”. Azt is hozzáteszi a közlemény, a lappal szemben a Jobbik eddig mintegy 80 sajtópert nyert (a többi ilyen perükről itt írtunk).

László Petrával kapcsolatban érdekesség, hogy a menekültrúgáskor még a Jobbik-közeli N1TV-nek dolgozott, de idén augusztus végén már arról írtunk, a Magyar Demokratának rögzíti a valóság egy szeletét. Ezek szerint azóta lapot váltott.

Másodfokon is bűnösnek mondták ki a menekülteket rugdosó operatőrnőt
Három évre próbára bocsátották az N1TV volt alkalmazottját.

Frissítünk!

A Jobbik-közeli Zsúrpubi közzétett egyébként egy videót, amin Szilágyi már arról beszél, hogy egy operatőr (“a Pesti Srácok kameramanja”) az anyját emlegette, és ez felháborító. László Petra a felvételen már megnyugodva kér sokszor egymás után elnézést, miközben állítja, Szilágyinak nincs tanúja, és különben sincsenek egy súlycsoportban. Szilágyit a videó végén megkérdezi, kíváncsi-e az ő véleményére is, de a képviselő addigra odébbáll válasz nélkül.

Később az Index megkereste az Országházat, hogy mit fognak tenni, mire ez a válasz érkezett: „Tudomásunkra jutott a sajtófolyosón történt eset, a megtett intézkedésekről az ügy kivizsgálása után tájékoztatni fogjuk.”

(Kiemelt kép: montázs/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik