Közélet

A Fidesz mindenben a „leg”

Egyaránt vezeti a rokon- és az ellenszenvlistát.

Továbbra a Fidesz a legelutasítottabb párt. A Fidesz-KDNP-t tartja a legellenszenvesebbnek a pártok közül a megkérdezettek 28 százaléka – derült ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet októberi felméréséből, amit a Magyar Nemzet közölt.

A kormánypártok után a legtöbben az MSZP-t (18 százalék) és a Jobbikot (15 százalék) jelölték meg, amikor arról kérdezték őket, melyik pártra nem szavaznának egy most vasárnapi voksoláskor. Tizenegy százalék említette a DK-t, a kisebb támogatottságú pártoknak pedig jellemzően egy-két százalékos volt az abszolút elutasítottsága.

A másodlagos pártpreferenciák alapján a legnagyobb tartaléka az LMP-nek van. Ha a kedvencükre nem szavazhatnának, az ökopárt lenne a második választása a megkérdezettek 13 százalékának.

A felmérésnél csak egy pártot lehetett megjelölni, így az, hogy a Fideszt a megkérdezettek 28 százaléka elutasítja, nem jelenti, hogy maradék 72 százalék elégedett vele, de az eredmény így is jobb az előző hónaphoz képest, szeptemberben 31 százalék tartotta ellenszenvesnek a Fideszt.

Az Iránytű Intézet ugyanakkor azt is mérte, hogy hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll.

Iránytű: Erősödik a Fidesz
Hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik