Közélet

Nyílt levelet írt Kerényi Miklós Gábor egykori áldozata

Mint korábban megírtuk, Kerényi Miklós Gábor hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt először a zaklatási botrány kirobbanása óta. Többek közt elmondta, hogy nem igaz, hogy 1992-ben Rossini Mózes című darabjának rendezésekor vállfával ütötte egy 13 éves szereplő pucér fenekét.

Kerényi Miklós Gábort már azzal vádolják, hogy 13 éves fiút is zaklatott
Ebben a botrányban kiskorúak is voltak, erőszak is volt, mondta Czapáry Veronika író.

Vujity Tvrtko kedden egy Facebook-posztban azt írta, a tegnapi adás után megkereste az az egykori 13 éves fiú, akiről az adásban szó volt. Korábban nem ismerte őt, elmondása szerint azért kereste meg, mert tisztel és bízik benne. A férfi egy levelet küldött, nem akar a nyilvánosság elé állni, nem akar szerepelni, de hangsúlyozta, áll bármilyen bírósági eljárás elé.

A férfi levele változtatás nélkül:

Tisztelt szerkesztő úr!

Kerényi Miklós Gábor az ellene felhozott vádakra reagálva esztelen hazudozásba és bugyuta magyarázkodásba kezdett Az én esetemre reagálva- amely a 1993-94 es színházi évadban az Operaházban történt-először azt állította, hogy több mint 40 éve nem dolgozott gyerekszereplőkkel- számomra ez nagyon furcsa, hiszen Lőrinczy György a vele készített riportban azt állítja, hallott egy Kerényi Miklós Gáborról rebesgetett gyermekmolesztálási ügyről, de ez Kerényi Miklós Gábor egyik erkölcsi bizonyítványában sem szerepel- majd másnap elismerte,hogy történhetett ilyen valami, de ez közös megegyezés alapján, oktató szándékkal történt.

Rossz pedagógiai módszert választott –állítja,de egy gyerek megfélemlítése, megalázása,elfenekelése nem pedagógia,hanem perverzió. Jelezni szeretném, hogy sem akkor, sem most semmiféle oktató szándékot nem véltem, nem vélek felfedezni abban, hogy egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára. Akkor én csak szégyent, félelmet és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem. Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem. Az a lelki nyomás, terror amit verbálisan rám zúdított, bénító volt. Nem tudom megítélni, hogy az ő agyában hol húzódnak a határok, de számomra legalábbis betegesnek, perverznek tűnik, feketepedagógia. Akkor csak félelmet éreztem, de felnőtt fejjel már egyértelmű volt a szexuális töltet akkori megléte. Amit tett nem pedagógia, nem művészet, ez veszélyeztetés, bántalmazás, ez abúzus. Nem érdemes, sőt gusztustalan ismert művészek, pedagógusok mögé bújni.

A hvg. hírportál nov. kilencedikén reggel megjelent cikkének alcíme: Kerényi Miklós Gábor elismerte, valóban elfenekelhetett egy 13 éves gyereket, ami szerinte pedagógiai hiba volt. Ehhez képest tegnap este Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már mindent tagadott. Kero azt nyilatkozta, hogy szeretne szemtől szembe leülni velem, velünk és, hogy térden állva kérne bocsánatot… ettől eltekintek, hiszen mások megalázása számomra sem örömöt, sem élvezetet nem okoz, de szemtől szemben találkozhatunk,beszélhetünk erre lehetősége van…a bíróságon.

Az akkor 13 éves áldozat

Kiemelt kép: MTVA Fotó/Zih Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik