Közélet

Karácsony Gergely a legnépszerűbb politikus, viszont alig ismerik

Áder Jánost taszította le a trónról.

Míg egy hónappal ezelőtt még Áder János köztársasági elnök volt a legnépszerűbb magyar politikus, most a Párbeszéd zuglói polgármestere és miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely vette át a helyét az élen. A Jobbik-közeli Iránytű Intézet felmérése szerint, amelyet a Magyar Nemzet közölt, Karácsony 57 pontot kapott a 0-tól 100-ig terjedő listán, őt követi 55-55 ponttal Áder, illetve Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, majd Szél Bernadett (53 pont), az LMP miniszterelnök-jelöltje. A legkevésbé kedvelt politikusok a fideszes Rogán Antal (34 pont) és Németh Szilárd (33 pont), illetve a DK-elnök Gyurcsány Ferenc (31 pont).

A Párbeszédhez dörgölőzik, választási pártot akar az MSZP
Már mennek az egyeztetések a háttérben, hogy mi legyen az MSZP sorsa a választások előtt. Karácsony Gergelyre kacsingatnak.

Az ismertségi versenyben már kevésbé áll jó helyen Karácsony, ugyanis a megkérdezetteknek alig a fele, 53 százaléka tudta megmondani, hogy ki ő. A legismertebb politikus Orbán Viktor miniszterelnök (97 százalék), de nem sokkal van lemaradva Gyurcsány (96 százalék) sem. Őt a jobbikos miniszterelnök-jelölt, Vona Gábor követi 93 százalékkal, míg Szél itt 69 százalékot ért el. A legkevésbé ismert politikus az MSZP elnöke, Molnár Gyula (42 százalék).

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik