Közélet

Tarlós: Demszkynek nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye

Ellenfeleink hiába kiabálnak mindenféle oligarchákról meg korrupcióról, ha visszatekintünk, 2010 óta nem volt a fővárosban ilyen ügyből származó politikai botrány

– mondta Tarlós István a Magyar Időknek. Ezt tartja a főváros elmúlt hét évben elért eredményei közül a legfontosabbnak a főpolgármester.

Elárulta, hogy önálló projektként valósítaná meg az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét a fővárosi önkormányzat, amíg a római-parti gát körül minden vitás kérdés tisztázódik.

„A kormány a népszavazástól fél, az önkormányzat a Római ügyétől”
A Maradjanak a FÁK a Romain civil szervezet szerint kompromisszum kellene, hiszen 55 ezer ember élete és 40 milliárd forintnyi ingatlan áll egymással szemben.

A főpolgármester beszélt a védmű körüli, egyértelműen politikai természetű hangulatkeltésről, az MSZP és a DK pálfordulásáról, a 3-as metró felújításáról és a metrópótlásról, de arról is, hogy Demszky Gábornak szerinte nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye.

Amikor olyanokat mond, hogy ő négyezer projektet produkált, hogy a közvetlenül választott polgármestereket a miniszterelnök leválthatja, hogy a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés nulla, mintha az unió ellenőrző szervét Orbán Viktor kézivezérelné, akkor gondolom, mindenki eltűnődik. Vannak, akik Demszky jogi felelősségre vonását reklamálják. Én inkább súlyos mentális problémára gyanakszom.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik