Közélet

A brit nagykövet megnyugtatta az angliai magyarokat

A brit nagykövet, Ian Lindsay legújabb magyar nyelvű videójában azokra a fontos szempontokra hívja fel a figyelmet, amiket Theresa May fogalmazott meg az EU-s állampolgárok jogainak biztosításával kapcsolatban.

Theresa May üzent a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgároknak
Közölte: a brit kormány azt akarja, hogy a külföldi EU-állampolgárok családjukkal együtt Nagy-Britanniában maradjanak.

Lindsay felhívta a figyelmet, hogy már csak egy hajszál választja el őket a megállapodástól az uniós állampolgárok jogairól szóló megállapodástól az EU-val.

  • Amennyiben jogszerűen tartózkodik az Egyesült Királyság területén, úgy egyetlen EU-s állampolgárnak, így egyetlen magyar állampolgárnak sem kell elhagynia az Egyesült Királyságot, amikor az kilép az EU-ból.
  • Azok az EU-s állampolgárok, akik rendelkeznek állandó tartózkodásra jogosító okmánnyal, egyszerűen beválthatják az letelepedett státuszúra.
  • Megértik, hogy azok számára, akik nem rendelkeznek állandó tartózkodásra jogosító okmánnyal, aggasztó lehet a letelepedéshez szükséges regisztrációs folyamat, ezért fontos számukra, hogy a regisztráció elektronikus úton igényelhető és olcsó legyen. Jelenleg ezzel kapcsolatban az érintetteknek nincs további teendője.

Bővebben az alábbi videóban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik