Közélet

Embertelenül bántak egy 15 hónapos kisfiúval a szombathelyi kórházban

Egy szombathelyi anya október 9-én látogatott el 15 hónapos kisfiával a Markusovszky kórház gyereksebészéhez. A kisfiúnak enyhe hypospadiasis-a (a külső húgycsőnyílása nem a hímvessző végén található) van, ami miatt minden évben kontrollra kell járnia.

Mondanom sem kell hogy milyen érzés a szülőknek látni, ahogy a kisgyerekük össze van görnyedve az ágyon és sikít a fájdalomtól. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol már azonnal tudták mi a baj, mivel ennél az orvosnál nem ez az első eset sajnos. Fitymatúltengése lett és szó szerint vissza kellett nyomniuk a makkját hogy megmentsék a műtéttől.

Az anya a Kórházi Sztorik blognak küldte el a történetét, melyet a nyugat.hu közölt.

Úgy kezdődött hogy a doktor úr kesztyű nélkül nyúlt hozzá, hogy megvizsgálja. Majd mondta hogy minden rendben van a hypospadiasis-al de a fityma egy kicsit le van tapadva. És ezzel a lendülettel fogta, és kézzel lerántotta neki. A kisfiam egyből sikítani kezdett, de az orvos csak annyit mondott hogy ez csak egy picit fáj neki, nem kell vele foglalkozni. Elvittük hamburgerezni, hátha jobb kedve lesz, de egyre rosszabbul volt. Ez délután fél 3-kor volt. Mire hazaértünk már üvöltött a fájdalomtól.

A kisfiút otthon lefektették aludni, majd amikor felkelt, a pelenkacserénél látták, hogy a fitymája háromszorosára dagadt.

Majd ki kellett tisztítaniuk, ugyanis elmondták, hogy az orvosnak valószínűleg koszos volt a keze, amitől azonnal begyulladt a fitymája, és tiszta genny és seb volt a makkja alatt, az orvos brutalitásának “köszönhetően” óriási fájdalmakat élt át.

Később visszamentek megnézni a sebet, amikor azt látták, hogy nagyjából egy centiméter vastag sávban volt letapadva a bőre, ez most hegesedik. Az ügyeletes orvos szerint nem kicsit volt neki letapadva, pedig ezt 2 éves koráig nem is szabadott volna, és akkor is csak az erre megszabott szondával helyre tenni.

Az anya elmondta, kisfia ugyan jobban van, de azóta retteg az orvosoktól. Az orvos ellen panaszt tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik