Közélet

Mindenkit beengedne Orbán dolgozószobájába a DK

Azt ígérik, hogy „a jövőre hivatalba lépő demokratikus kormány” visszaadja a Várat a kultúrának és tudománynak.

„A jövőre hivatalba lépő demokratikus kormány vissza fogja adni a Várat a kultúrának és a tudománynak” – áll a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció közleményében, amelyben azt is ígérik, hogy az Orbán Viktor számára kialakított dolgozószobát „a felelőtlen kormányzati pénzszórás mementójaként nyilvánosan látogathatóvá teszik”.

A párt arra reagált, hogy a Magyar Nemzet kedden megírta: 233 millióról 350 millió forintra módosult annak a cégnek a szerződése, amely a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő terv- és műszaki ellenőrzést végzi.

A DK közleményében az áll: Lázár János tavaly még 13 milliárdra becsülte a kormány Várba költözésének költségét, a kabinet azonban már 2015-17-ben elköltött rá 21 milliárdot. „Egyedül a miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg” – írják.

A Miniszterelnökség viszont azt közölte, hogy „alaptalanok a Karmelita kolostor kivitelezésével kapcsolatos sajtó- és politikai hírek, továbbra is kormányhatározatban meghatározott források kerülnek felhasználásra”, „a projekt olyan szakaszába érkezett, ahol az előre tervezett szerződések, a közbeszerzést követően, megkötésre kerültek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik