Közélet

Leadta az összes fegyverét a vegasi mészárlás után, de megdöbbent, milyen reakciókat kapott

Jonathan Pring – csakúgy csakúgy, mint több millióan – megdöbbent a Las Vegas-i tömegmészárlás láttán. Pedig a férfi azelőtt lelkes fegyvertulajdonos volt, de a tragédia után rájött, nem kellenek a fegyverek.

A brit-amerikai kettős állampolgárságú férfi úgy döntött: beszolgáltatja fegyvereit. Azt mondja, hiányozni fognak neki, mert szeretett a lőtéren lövöldözni, és a tükör előtt Rambóként pózolni velük, ráadásul rengeteg pénzt költött rájuk.

De rájött, ha le kellene írnia, mi a tíz legfontosabb dolog az életében, akkor a listán nem szerepelnének a fegyverei. Az első helyen a felesége és a fia áll, ők a legfontosabbak, mondja.

Döntését kiírta a Facebook falára is. Rengeteg komment érkezett rá, az elsők még gratulációk voltak. De aztán elszabadult a pokol, és egyre többen nekimentek a férfinak, aki halálos fenyegetéseket is kapott. Néhány napra el is kellett menniük Phoenixből.

Az egész történethez a férfi azt teszi hozzá, hogy fegyverek nélkül sem fél. Akkor is meg tudja védeni a családját, ha betörnek a házába, mondjuk egy baseball-ütővel.

Nem kell fegyver ahhoz, hogy férfi legyek

(kvoa.com)

Kiemelt fotó: Europress / David Becker/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik