Közélet

Vonat ütközött busszal Oroszországban, gyerekek is meghaltak

Legalább 17 halálos áldozata van a balesetnek.

Vasúti átjáróban veszteglő autóbuszba ütközött egy vonat péntek hajnalban az oroszországi Vlagyimiri megyében, legkevesebb 17-en életüket vesztették – számolt be a TASZSZ hírügynökség alapján az MTI.

A Szentpétervárról Nyizsnyij Novgorodba tartó szerelvény helyi idő szerint fél négykor sodorta el az buszt, amelynek motorja lefulladt a síneken. A Radio Free Europe azt írja, hogy a buszvezető kiabálni kezdett és 34 ember leugrott a buszról, hogy megpróbálják eltolni a járművet a sínekről. A mozdonyvezető észlelte a járművet, figyelmeztető jelzést adott és fékezett, de már nem tudott megállni és gyakorlatilag kettészakította a buszt.

Az orosz belügyminisztérium által közreadott kép egy vonat által elsodort busz roncsáról Pokrov közelében 2017. október 6-án. Legkevesebb 17-en életüket vesztették, amikor vasúti átjáróban veszteglõ autóbuszba ütközött egy vonat. A balesetet a mentõszolgálat szerint 34-en élték túl, közülük öt embert kórházba szállították. (MTI/EPA/Orosz belügyminisztérium)

A halottak között gyerekek is vannak. A balesetet a mentőszolgálat szerint a busz utasai közül 34-en élték túl, azok, akik a tragédia bekövetkeztekor nem voltak a járművön. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A baleset körülményeit vizsgálják a hatóságok.

Képek: MTI/EPA/Orosz belügyminisztérium

Ajánlott videó

Olvasói sztorik