Közélet

Vitorlások fedélzetén szövődik masszává az oligarchia és a politika

Vitorlás (Array)
Vitorlás (Array)
Nagyon érdekes ábra jelent meg arról, a magyar elit milyen összetételben vitorlázgat a Balatonon.

Őrületes projektet vitt végig a korrupció elleni küzdelemre felkent K-Monitor, ami a blogján számolt be az eredményekről. Összeszedték, milyen nagy vitorlásversenyeken kik indulnak, pontosabban kik indulnak együtt, és ez alapján hatalmas, pókhálószerű közösségi hálót szőttek.

Példának a K-Monitor a 444 ferencvárosi mutyis cikksorozatát hozza fel, ahol pont vitorlázás okán merült fel Rudits Tibor kéményfelújító vállalkozó neve, mert ő együtt vitorlázgat olykor Bácskai János IX. kerületi polgármesterrel.

Találtak tehát érdekességeket: a Bankonzult nevű hajón Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás is szokott vitorlázni, de Szécsényi Bálint is hajózott már velük, ő az Equilor brókercéget vezeti, látták már Tiborcz Istvánnal mulatni.

Ismerős lehet még Hónig Péter neve, aki helyettes államtitkár volt a Fidesz idején, majd a Bajnai-kormányban közlekedési miniszter is. Ő Puch Lászlóval, az MSZP egykori pénztárnokával vitorlázott már. Külön-külön nagy hajós még Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester (őt támadták már emiatt helyben) és Gál András Levente volt fideszes államtitkár is.

wittinghoff-tamas-a-fedelzeten(960x640).jpg (Array)
Vitorlázgató polgármesterre akadt ki a Fidesz
"Ez a Finkelstein ezt tanácsolja, ezt fogják most nyomni" - hördült fel a szerinte jogtalan támadásokon a jutalmat felvevő Wittinghoff Tamás.

Csetényi Csaba, Rogán Antal sokmilliárdos közbeszerzést nyert szomszédja is gyakran a Balatonra száll, de Fonyó Károly, Simicska Lajos korábbi üzlettársa is szeli a habokat. Na meg a celeb Berki Krisztián sem maradhat ki.

Összesen mintegy 5000 név jelenik meg a K-Monitor ábráján a sportolóktól az orvosokon át a brókerekig. Óva intenek mindenkit a meggondolatlan következtetések levonásától, hisz sok esetben nem tudni, az egy szem név pontosan kit takar, lehet névegyezés is.

Ha mélyebben beletúrna a szövevényes vitorláskapcsolati hálóba, itt teheti meg.

(Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik