Közélet

Ujhelyi István lemond MSZP-alelnöki tisztségéről, mert a hatalom megpuccsolta az ellenzéket

Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik. Orbánisztán egyértelműen befurakodott az ellenzéki erők sorai közé, beépítette embereit majd minden potens mozgalomba,

írta hétfő reggeli közleményében Ujhelyi István EP-képviselő, amelyben bejelentette, hogy lemond a Magyar Szocialist Párt alelnöki posztjáról. Nem sokkal korábban Botka László jelentette be, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalom piszkos eszközeivel támogatott „puccs” eléri célját: a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak.

Ujhelyi azt is írta, hogy nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szereplésért.

Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet.

Hozzátette: nem akarta elveit, értékeit és egykori harcostársait elárulni, ezért lépéskényszerbe került. Ugyanakkor EP-képviselőként továbbra is dolgozni fog.

Szeretném világossá tenni, hogy a számomra feloldhatatlan konfliktus nem a DK és az MSZP viszonyáról szól, hiszen személyesen eddig is harmonikus kapcsolatban voltam a Demokratikus Koalíció politikusaival és választóival. Nekünk csak a teljes, demokratikus ellenzéki oldallal együttműködve lehet esélyünk az orbáni rezsim leváltására.

(Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik