Közélet

Orbán időjósnak állt

Szerinte nem a Nyugat fújja a passzátszelet a következő időszakban.

A magyar miniszterelnök szerint a Nyugatnak együtt élnie kell azzal az új világhelyzettel, hogy

a következő évtizedekben nem ő fújja a passzátszelet.

A hivatalos vietnami látogatáson tartózkodó kormányfő Hanoiban, a vietnami-magyar üzleti fórumon azt mondta, a következő évtizedekben erősödni fog az a tendencia, hogy a világgazdaság fókusza Nyugatról keleti irányba tolódik, és ehhez az új világhelyzethez a Nyugatnak is igazodnia kell, ami azonban nem könnyű folyamat.

Közép-Európa ugyanakkor jól halad az alkalmazkodásban: a közép-európai országok szélesebb kapcsolatokat építettek ki a világ keleti felével, mint jó néhány nagy, meghatározó európai ország – tette hozzá Orbán Viktor, aki ezért azt javasolta a vietnami gazdasági szereplőknek, hogy ha európai hídfőállást szeretnének kiépíteni egy dinamikusan fejlődő gazdasági térségben, akkor érdemes a közép-európai államok közül választaniuk, például Magyarországot.

A magyar kormányfő különleges kapcsolatot szeretne Vietnammal. Orbán Viktor – a vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón – azt mondta, hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között és mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia.

Amíg ön aludt, Orbán Viktor agyon dicsérte Vietnamot
Az ázsiai ország fontos stratégiai partner, mert él Magyarországon egy becsületes és szorgalmas családokból álló vietnami kolónia.
VIP különgéppel utazott Orbán Viktor Vietnamba
Nem éppen fapados körülmények uralkodnak a fedélzeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik