Közélet

Plakáthelyeket vett magának a Jobbik

Összesen 1100 „reklámeszközt”, többek között óriásplakáthelyet vásárolt a Jobbik – írja a Magyar Nemzet. A párt szóvivője, Jakab Péter a lapnak elmondta, hogy különféle cégektől vásárolták meg az eszközöket, azt azonban nem tudni, hogy pontosan kiktől, így az sem, hogy Simicska Lajos érintett-e a vásárlásban.

Mindenesetre ezzel a lépéssel a párt kikerülte a plakáttörvény azon rendelkezését, hogy a pártok csak listaáron vásárolhatnak hirdetési felületet. A párt közölte: csak ők fogják használni a felületeket kampánytevékenységre, azt nem fogják bérbe adni választási időszakon kívül sem.

Az Index kérdésére, hogy mennyibe került a vásárlás, a párt ezt írta:

A reklámeszközök beszerzése adásvételi szerződéssel, részletfizetési konstrukcióban történt. A finanszírozást egyelőre hitel felvétele nélkül, saját erőből, a részünkre biztosított állami támogatásból oldjuk meg. A konkrét összeg üzleti titok részét képezi.

Az RTL Klub péntek esti híradójában Hollik István fideszes képviselő szerint egyértelműen korrupcióról van szó. A kormánypárt tiltott pártfinanszírozást sejt a háttérben, ezért feljelentést is tesznek a Jobbik ellen.

(Kiemelt kép: Facebook/Jobbik)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik