Közélet

Visszatámad a puccskísérletek miatt a rákospalotai polgármester

Miután kétszer nem sikerült leváltatni a XV. kerületi, DK-s polgármester, Hajdu László most viszzavágna ellenfeleinek – írja a HVG. Azt javasolja ugyanis, hogy a képviselő-testület vonja vissza Pintér Gábor fideszes alpolgármester megbízatását a hétfői ülésen. Az előterjesztés szerint Hajdu „minden feladatot, hatáskört teljes körűen” megvon Pintértől, ugyanis megrendült benne a bizalma, helyettese gátolja a munkát, és veszélyezteti a kerület működőképességét.

A képviselői munka mellett az alpolgármesteri tisztségéből adódó feladatait sem végzi el, egyes vezetői ülésekről , amelyek a napi munka megosztásáról, illetve a közös döntések meghozataláról szólnának, politikai okból távol maradt.

A polgármester szerint azonban egy nem egyedül az alpolgármester döntése volt.

Tisztában vagyok vele, hogy ezt a »feladatot« kötelezően előírták számára, ennek ellenére egyfelől úgy gondolom, hogy ilyenfajta magatartásra nem lehet semmilyen mentség, másfelől nyilvánvalóvá teszi, hogy dr. Pintér Gáborral a közös munka elképzelhetetlen.

Ahogy arról a 24.hu-n beszámoltunk, a XV. kerületi képviselők, többségében fideszesek, két alkalommal is megpróbálták megpuccsolni Hajdu Lászlót. Legutóbb szeptember 11-én, ám a kísérlet az első alkalomhoz hasonlóan nem sikerült. Hajdu az első kísérlet során még levelet is írt a kerületi lakosoknak, a polgármesteri hivatal fejléces papírján., amelyben arra kérte őket, hogy álljanak ki mellette a testületi ülésen.

A polgármester azért került szembe a helyi Fidesz-frakcióval, mert nem engedélyezett egy óvodafelújítást. Szerinte ugyanis túlárazás történt, a tervek szerint 280 millió forint lett volna a felújítás költsége, ám a legolcsóbb ajánlatot benyújtó pályázó is csak 77 millió forinttal többért vállalta volna el. A kormánypárti képviselők erre válaszul fegyelmi eljárást kezdeményeztek Hajdu ellen, amelyet aláírt Móricz Eszter, akkor még MSZP-s képviselő is. Móriczot, miután együtt szavazott a Fidesszel, kizárták a pártból – ez ellen ő fellebbezett.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik