Közélet

Demeter Márta az LMP-frakcióban politizál tovább

A korábbi MSZP-s Demeter Márta országgyűlési képviselő az LMP-frakciójába ül át a parlamentben – ezt maga a politikus mondta el az Indexnek adott interjújában. Demeter 2017 elején lépett ki a szocialista képviselőcsoportból, és az utóbbi időszakban többször is felszólalt LMP-sekkel.

Azt mondja, hogy a pártba egyelőre nem lép be, és még azt sem tudni, hogy rajta lesz-e az LMP 2018-as választási listáján. A váltást a következőkkel indokolta:

Az MSZP képtelen a társadalom többségét megszólítani és hitelesen képviselni, miután többszörösen bebizonyította, hogy választóit cserbenhagyva bármikor hajlandó együttműködni a Fidesszel.

Ezzel szemben szerinte az LMP jó irányba változott.

Frakciójuk professzionálisan működik, számomra nagyon szimpatikus módon intenzíven és kitartóan dolgozik, sorra lép fel azokkal a kormányzati lépésekkel és lopásokkal szemben, amelyek joggal váltják ki a magyar társadalom jelentős részének ellenszenvét.

Arra a kérdésre, hogy hogyan fognak együtt dolgozni Szél Bernadettel, akivel hasonló, biztonságpolitikai témákkal foglalkoznak, Demeter azt válaszolta, hogy jól ki fogják egészíteni egymást, mert az ő témája továbbra is inkább a honvédelem és a rendvédelem lesz.

Demeter arról nem akart beszélni, hogy az MSZP-ben kik lehetnek a Botka László által emlegetett árulók, de azt elmondta, hogy látszik, mekkora a baj.

Elég, ha a plakáttörvény során az MSZP és Fidesz először letagadott, majd kényszerűen bevallott együttműködésére gondolunk, vagy arra, hogy szinte egyáltalán nem szólalnak meg a fideszes politikusok és a hozzájuk kötődő üzleti körök gazdagodását szolgáló letelepedési kötvények ügyében,
az azt vizsgáló árnyékbizottság munkájában sem vesznek részt

Az LMP-frakcióhoz való csatlakozással kapcsolatban az MTI-nek nyilatkozott Schmuck Erzsébet, a frakcióvezető-helyettes, aki elmondta: Demeter Mártára bízná az Országgyűlés Költségvetési bizottságának alelnöki posztját az LMP. Ezt a posztot jelenleg Schmuck tölti be, Demeter pedig szintén a testület tagja. Mivel frakciójuk hatfősre bővül, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, hogy Schmuck Erzsébet annak tagja lehessen. A politikus elmondta azt is:

az LMP, amelyben jelenleg zajlik az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek állítása, elindítaná Demeter Mártát a jövő évi országgyűlési választáson is.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik