Közélet

Lázár bizalmasa azért kap többet, mert a tárcája nem kommunista

A Miniszterelnökség nem hagyta veszni Sonkodi Balázst, aki havi 3 millióért ad tanácsot Lázárnak. Hogy mit, az nem derült ki a Kormányinfón sem.

Sonkodi Balázs jó ideig a Lázár János vezette Miniszterelnökségen dolgozott stratégiai ügyekért felelős államtitkárként, majd június 3-án felmondott. Két héttel később azonban megbízási szerződést kötött vele a tárca jövő május végéig, havi 3 millió forintot jelent ez neki. Cserébe szakmai tanácsokat kell adnia.

Mivel Sonkodi – akivel korábban együtt utazgatott Lázár – korábban havi 1 milliót keresett a minisztériumnál, a HírTV megkérdezte a Kormányinfón, a felmondása után miért kap ő többet, más konstrukcióban.

Lázár nagyon sajnálta, hogy Sonkodi kérte a felmentését, mert az egyik legkiválóbb kollégája volt. Azt a munkáját már elvégezte, hogy az EU hozzájárult a paksi bővítéshez. Most visszamegy az eredeti szakmájába, egészségügyi üzletember lesz.

Örülök, hogy ilyen olcsón ilyen tanácsadóhoz jutottam

– mondta Lázár, aki szerint már több és fontosabb munkát végez Sonkodi. Lázár szerint többet kell ezért fizetniük, “mert nem vagyunk kommunisták”.

Később Lázár egy másik vonatkozó kérdésre elmondta, miniszterként van annyi joga, hogy eldöntse, mi éri meg neki és mi nem. Mondta ezt azután, hogy Paks 2 mellett nem tudott más példát mondani, miben adott neki tanácsot Sonkodi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik