Közélet

“Hajrá, magyarok, Putyin, takarodj!” – akciózott az ellenzék a Sportarénában

Hétfő délután érkezett meg Vlagyimir Putyin Budapestre, hogy részt vegyen a cselgáncs vb megnyitóján. Az ünnepségről ugyan lemaradt, de a Papp László Sportarénában már Orbán Viktor és Csányi Sándor várta.

De nemcsak mosolyt és meleg kézfogást kapott a fél éven belül másodszorra Magyarországra látogató orosz elnök. A Momentum aktivistái Putyin álarcban skandálták, hogy hajrá, magyarok. A maszkot, ami meleg bohócként ábrázolja Putyint, betiltották Oroszországban.

Az aktivistákat kivezették a biztonságiak.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Az Együtt is akciózott a helyszínen. Először füttykoncerttel várták az elnöki konvojt, bent, az Arénában pedig a momentumosokhoz hasonlóan molinót feszítettek ki, amit videóra is vettek. A rendőrök és a biztonsági őrök gyűrűjében nekik is távozniuk kellett.

A helyszínen volt a Párbeszéd Magyarországért is. Ők Orbán és Putyin VIP-páholyával szemben feszítették ki a “Hajrá magyarok! Putyin takarodj!” feliratú molinót, majd a rendőri felszólítás után kivonultak.

A Momentum már hétfő hajnalban elkezdte az akciósorozatát: szovjetre cserélték a budapesti utcaneveket. napközben szórólapokat osztogattak, este hétre pedig Európamenetet szerveztek a Citadellához.

Szovjetre cserélte a Momentum az utcaneveket
Jön Putyin, Orbán Viktor hívta meg a budapesti dzsúdó-világbajnokságra. A Momentum a kommunista idők utcaneveivel köszönti az orosz elnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik