Közélet

Lassan gyűlnek az aláírások a népszavazáshoz

Bár már 1 hónapja tart az aláírásgyűjtés ahhoz a népszavazáshoz, amely az állami cégvezetők fizetéséről szól, a Magyar Nemzet szerint egyelőre nem gyűlt össze túl sok szignó. A lap számításai szerint a november 21-ig tartó gyűjtési időszak első negyedében, amikor még a leglendületesebb a kampány, 70-90 ezer aláírást kellene összegyűjteni, hogy biztosan összegyűljön a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás. Igaz, maguk a szervezők úgy számoltak a kampány kezdetekor, hogy akár 250 ezer is összejöhet.

A népszavazást kezdeményező Vágó Gábor aktivista, egykori LMP-s parlamenti képviselő azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy nála most 2000 darab körüli szignó van, összesen pedig “tízezres nagyságrendű” mennyiség gyűlhetett össze. A kérdés, amelyről egy sikeres gyűjtés után szavazni lehet majd pontosan úgy szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?

Az aláírásgyűjtésbe már aktívan bekapcsolódott az Együtt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, de az ígéretek szerint csatlakozik az LMP, a Párbeszéd és az MSZP is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik