Közélet

Bokros kutyához hasonlítja Putyin kitüntetőit, Szijjártót külön is kiosztja

Bokros Lajos szerint szégyene Debrecennek, a magyar államnak az a kitüntetés, amit az egyetem szenátusa megszavazott Oroszország dölyfös önkényurának.

Vlagyimir Vlagyimirovics, dzsúdóhős kémfőnök a szolgalelkű lakájtól megkapta, ami neki bizonyára kijárt.

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke – az ebektől elnézést kérve – úgy látja, a Putyint kitüntetők lementek kutyába.

Szét tetszettek tárni hátsó felüket, hogy könnyebben fogadhassák az orosz medve felhorgadó nyers energiáját. Biztos valamiért megérte.

Mi, jóérzésű magyar állampolgárok azonban undorodva fordulunk el ettől a gyomorforgató jelenettől.

Bokros szerint nem lehet kitüntetni azt, aki a bimbózó orosz demokráciát tudatosan elpusztította, a jogállamot széttaposta, aki szakmányban űz csúfot az igazságszolgáltatásból, aki

a Krím-félsziget bekebelezésével a második világháború után először változtatta meg erőszakosan a határokat egy szomszédos állam kárára, aki válogatás nélkül bombáz szíriai településeket, aki az orosz ellenzéki sajtó szerint felbujtóként gyanúsítható politikai ihletésű emberölésben.

“Putyin gyilkos” – idézi a MoMa elnöke John McCain, amerikai republikánus szenátort, majd azt tette szóvá, hogy Magyarországra emberemlékezet óta nem tette lábát civilizált ország civilizált politikusa, de Putyin idén már másodszor jön, hogy megsimogassa legjobb magyar tanítványa, Orbán Viktor fejét. Bokros Lajos szerint ez nem más, mint a magyar szabadság elárulása, majd nekimegy a külügyminiszternek is.

Megfordult Szijjártó feje a törzsén,  ezért rosszul látja a világot?

Szerinte komplett baromság, teljes őrültség megszakítani a diplomáciai kapcsolatot Hollandiával, Európa egyik legszabadabb, leggazdagabb és az élet minőségét tekintve egyik legjobb országával.

Ilyen eddig csak a mesében volt.

A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a tökéletesen értelmetlen, hazánknak iszonyú kárt okozó lépéssel leleplezte magát a kormány, már mindenki tudja, hogy

műveletlen fajankók gyülekezetéről van szó, akik folyamatosan lopnak és hazudnak.

 

Szerinte a művelt és halk szavú holland nagykövet, az alábbiakat mondta:

1.      Különbséget kell tenni menekült és bevándorló között. A magyar kormány tudatosan összekeveri a kettőt.

2.      A magyar kormány világnézete és erkölcse hasonló az iszlamista terroristákéhoz: gyűlöletkeltő, kirekesztő.

3.      A letelepedési kötvény több bevándorlót hozott hazánkba, mint amennyi menekült befogadását az EU kéri.

4.      A civil szervezetek nem Soros bérencei, hanem a holland adófizetők pénzét költik. Ez nem belügye Magyarországnak.

5.      Nincs sajtószabadság: megszűnt minden független újság, miközben az adófizetőktől elvett pénzzel kitömött lakájsajtó színvonala nulla.

6.      Hollandia és az EU nem pénzelheti tovább az állami korrupciót Magyarországon. Haladéktalanul fel kell lépni ez ellen.

Bokros szerint ezen nem lehet megsértődni, mert a nagykövet közismert tényeket állít, és a nyugati világ valóban nem érti, hogyan kaparinthatta meg

egy végletekig bornírt, minden szempontból műveletlen, tompaságát tombolva kiordító, bunkóságát bömbölve képviselő korrupt bűnszövetkezet

a magyar állam vezetését. Azt még Bokros sem tudja, ezt hogyan magyarázza el az unokájának, ha egyszer megkérdezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik