Közélet

800 ezer forintért nyilaztak az egri várból a Dobó térre

Mónus József mutatványán kiakadtak az íjászok, veszélyesnek tartották, de a Fehér Farkasnak sikerült az attrakció, célba talált a várból a térre.

A Népszava egy közérdekű adatigénylés után kiderítette, mindez mennyibe került. A párperces produkció 778 ezer 560 forintba került.

Az eseményt a Fidesz házi biztonsági cége, a Valton Security biztosította. ennek nettó összege 416 040 forint volt, amely tartalmazta egy biztonságszervező és a nyolcfős állomány munkadíját, a biztonsági terv elkészítését és az utazási költségeket is. A megbízási díjon felül a Valton biztosított 38 darab, három és fél méteres kerítéselemet, 57 ezer forintos bérleti díjért, ennek szállítása 140 ezer forintot kóstált.

Szponzorai nem voltak az eseménynek, de a lap úgy tudja, egy környékbeli gombatermesztő cég telephelyéről szállítottak ide többtucatnyi szalmabálát, amelyet a Dobó térre le, majd a program végén fel is kellett rakodni – ennek költsége nem szerepelt a tételes elszámolásban, vagyis egyfajta szponzorációnak tekinthető.

A rakodás közben egyébként beszakadt a Dobó téri szökőkút egy része, amelynek javítása szintén a várost terheli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik