Közélet

Senkinek nem kellenek az Arton Capitaltől elvitt százmilliók

Az Átlátszó információi szerint senki nem jelentkezett a nyomozó hatóságnál, hogy hiányozna neki az Arton Capitaltől ellopott 1,9 millió euró készpénz. A lap úgy tudja, hogy a nyomozók egyébként is “fáznak” az ügytől annak politikai színezete miatt, így annyira nem bánják, hogy jelenleg áll a nyomozás és csak az adatok összesítése zajlik.

Ahogy arról beszámoltunk, áprilisban ismeretlen tettesek törtek be az Arton Capital budapesti irodájába és elvittek egy széfet, valamint egy szervert. A cég az azóta felfüggesztett letelepedési kötvényekkel való kétes kereskedésben vett részt. Az ellopott szerver tartalmazta a kötvénykereskedés teljes dokumentációját.

Belső információkra is szükség lehetett a letelepedési kötvényes cég kirablásához
Korábbi rendőrök szerint az is lehet, hogy külföldi titkosszolgálatok akciója volt.

Az Átlátszó rendőri szakmai körökből úgy értesült, hogy egyre valószínűtlenebb, hogy meglesznek a tettesek, és még a betörés kivizsgálásában részt vevő nyomozók is inkább kamunak tartják az ügyet, ami csak arra volt jó, hogy lepapírozzák a pénzt. Sajtóinformációk szerint nem találtak a titkos adatgyűjtés során semmilyen kapcsolódási pontot betörő bandákkal, viszont akik házalnak az Artontól megszerzett papírokkal, azok állítólag a kötvénykereskedő cég adatait próbálták eljuttatni politikai szereplőkhöz.

Habony és Rogán ügyvédje intézi a letelepedési kötvényes cég ügyeit
Kosik Kristóf régóta érintett a letelepedési kötvények ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik