Közélet

Füred a vizes vb kontójára küzd a hínárral

Már rég vége a vizes vb-nek, de még mindig előkerülnek új tételek. Eközben kiderült, nem egy kisfilmet készítenek majd a vb-ről.

Meglepően gyorsan lezavart közbeszerzést szúrt ki a Magyar Nemzet, ami miatt sokadszorra is elmondható: ismét drágult a vizes vb. A lap szerint május 29-én tette közzé a balatonfüredi önkormányzat a tendert,

hogy hínármentesítő úszó- és munkagépet szerezzen be.

Mindez másfél hónappal a rendezvény előtt történt. Siettek is, két nap múlva már eredményt hirdettek, a budapesti Richter Mérnöki Iroda Kft. szállította le végül a berendezést. Három céget is meghívtak a pályázatra, de végül csak a Richter Kft. adott be ajánlatot. Verseny tehát nemigen volt a tenderen.

Kisfilmből nagyfilm

A lap arról is ír, nem egy egyperces kisfilmet forgatnak a vébéről 230 millió forintért, hanem kilencet. A kilenc film hossza is eltérő lesz: a 60 másodperces mellett készül majd 10, 20 és 30 perces anyag is. Azt nem tudni, külföldön látható lesz-e majd valamelyik film.

Mindez azért furcsa, mert a Nemzet korábbi kérdéseire a szervezők azt írták, egy 60 másodperces kisfilm készül, ami majd a tévében és online lesz látható. Ebből pedig készülnek majd 10, 20 és 30 másodperces vágatok. Érdekesség, hogy a határidő nem változott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik