Közélet

Vizes vb film: 4 millió egy másodperc

Ennyibe kerül a vizes világbajnokság utókommunikációs filmje.

Magyar Nemzet szerint a 230 millió forintos keretösszegből egy mindössze 60 másodperces alkotást raknak össze. A film a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be “edukatív és országimázs-népszerűsítés célokat szolgálva” augusztus 21-e után.

A közel negyedmilliárdos büdzsé kapcsán a lap emlékeztet rá, hogy a tavaly Oscar-díjjal jutalmazott Mindenki cím film 10 millióból készült, a reklámfilm kategóriában pedig a világ legdrágább filmjei kerülnek ennyibe.

Erre csak az lehet a magyarázat, hogy a keret a forgatáson kívül más kiadásokat is takar, de erről a lap szerint nincs szó: a nyertes csak az utókommunikáció filmgyártási feladataira vállalkozott. Így viszont a Magyar Nemzet a gyártási költséget megdöbbentően magasnak tartja.

A lap az utókommunikációs kampány létjogosultságát is megkérdőjelezi, hiszen nem tudni, hogy az esemény promotálására elköltött 5,3 milliárd forintból külföldön mi valósult meg. Márpedig egy “edukatív és országimázs-népszerűsítés célokat” szolgáló kisfilmet értelmetlen idehaza vetíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik