Közélet

Leállt a BKK honlapja

Kedd este elérhetetlenné vált a Budapesti Közlekedési Központ honlapja, a látogatókat a Service Unavailable felirat fogadja, vette észre a Magyar Nemzet.

A lap úgy értesült, az oldalt újabb kibertámadás érte. A buszok, villamosok ezzel együtt járják a várost, ahogy a metró, trolibusz is, a BKK Facebook oldala is elérhető.

Azzal együtt, hogy a 24.hu szerkesztőségének óbudai székhelyéről elérhetetlen a BKK honlapja, egy kollégánk gond nélkül tudja használni. Írtunk a BKK-nak.

24.hu

Azt a 24.hu írta meg először, hogy e-jegy bevezetésekor hozzáférhettek a felhasználók adataihoz. Több mint háromezer ember adatai kerültek akkor a birtokunkba: nevek, e-mail címek, személyiigazolvány-számok. Forrásunk szerint a BKK új online jegyértékesítési rendszeréből szerezhették meg őket.

Regisztrált a BKK e-jegy rendszerében? Hozzáférhettek az adataihoz!
Több mint háromezer ember adatai kerültek a birtokunkba: nevek, e-mail címek, személyiigazolvány-számok. Elsőre úgy tűnik, a BKK új online jegyértékesítési rendszeréből szerezhették meg őket. Szakemberek szerint ha valósak az adatok, akkor több súlyos biztonsági hibát is elkövettek a fejlesztők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik