Közélet

A spórolással magyarázza a minisztérium, miért tenné rá az állami telefonokra a kezét a kormány

Az egykor csak K-vonal néven ismert rendszert két kormányhatározat keltheti életre, írtuk a Magyar Közlöny alapján.

A Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes által aláírt anyagok elrendelik, hogy minden

  • államigazgatási és rendvédelmi szervet
  • kormányhivatalt
  • állami kórházat
  • kormányzati fenntartású közigazgatási szervet
  • az Országos Bírósági Hivatalt
  • a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot

egy nem nyilvános, vezetékes telefonszolgáltatás kösse össze.

A Belügyminisztérium friss közleménye szerint a kormány céljai között szerepel, hogy az államigazgatás működtetését takarékosabbá tegye, ennek egyik lehetséges eszköze az államigazgatási intézmények telefonköltségeinek további csökkentése.

Jelentős megtakarítás érhető el szerintük azzal, ha a több évtizede működő államigazgatási telefonszolgáltatást az állami tulajdonban álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tovább bővíti.

A kormány elvi döntést hozott arról, hogy a központi államigazgatási szervek és területi szerveik, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, az állami fenntartásban, illetve tulajdonban álló egészségügyi intézmények, a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szervezetek nem nyilvános, helyhez kötött telefonszolgáltatását a jövőben a NISZ nyújtsa.

Ahogy az a Magyar Közlönyben is olvasható kormányhatározatban áll, a kormány felkérte az illetékes minisztereket, hogy vizsgálják meg ezt a lehetőséget, és készítsenek előterjesztést a telefonszolgáltatás kialakításának feltételeiről, üteméről, várható költségeiről, és terjesszék azt a kormány elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik