Közélet

Veszélyben lehet a BKK-vezér széke

Tarthatatlanná vált Dabóczi Kálmán helyzete – értesült a Népszava kormányközeli forrásokból. A lap szerint a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának sorsa már eldőlt, már csak az a kérdés, hogy mikor kap új megbízást.

A BKK online jegyrendszerének botránya már a kormánypárti politikusoknak is elég volt és nem tartják vállalhatónak Dabóczit – írja a lap. Elképzelhető, hogy a BKK-vezér jövője már a fővárosi közgyűlés augusztusi ülésén eldől. Városházi források azt állították a lapnak, hogy Tarlós István főpolgármesternek már a botrány kirobbanása előtt volt baja Dabóczival, amikor két évvel ezelőtt kiderült, hogy a BKK vezetése wellness-szálló szolgáltatásait vette igénybe – ez Tarlósnak nagyon nem tetszett.

A Népszava az online jegyrendszerrel kapcsolatos vizsgálatról annyit tudott meg rendőrségi források alapján, hogy az “egyre vékonyabb jégen fut”, ugyanis az látszik igazolódni, hogy a rendszer nagyon gyenge volt, ezért tudta egy etikus hekker könnyedén átírni a bérlet árát 9 ezer forintról 50 forintra. A férfi rögtön jelezte a BKK-nak a problémát, a rendszert készítő T-Systems azonban feljelentette a rendőrségnél, és nyomozás indult ellene.

Regisztrált a BKK e-jegy rendszerében? Hozzáférhettek az adataihoz!
Több mint háromezer ember adatai kerültek a birtokunkba: nevek, e-mail címek, személyiigazolvány-számok. Elsőre úgy tűnik, a BKK új online jegyértékesítési rendszeréből szerezhették meg őket. Szakemberek szerint ha valósak az adatok, akkor több súlyos biztonsági hibát is elkövettek a fejlesztők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik