Közélet

Még Spöttle szerint sem kell félni a Balatonnál nyaraló menekültektől

Hangsúlyozta, hogy az országba csak legális státusszal tehetik be a lábukat menekültek, akik nem jelentenek veszélyt.

A kormánypárti sajtóban biztonságpolitikai szakértőként szerepeltetett exrendőr, Georg Spöttle pénteken a Magyar Időkben és az M1-en is megnyugtatni igyekezett azokat a kormánypárti szavazókat, akik megrémültek attól, hogy a Migration Aid Magyarországon legálisan tartózkodó menekülteket nyaraltatna a Balaton környékén.

Az Alaptörvényt is sérti a menekültek nyaralása elleni hangulatkeltés
Az üdültetést szervezők szerint a családok nem feltűnőek, észre sem vennék, akik látják őket, hogy róluk van szó.

Bár Spöttle előadásaiban és nyilatkozataiban előszeretettel von összefüggést a menedékkérők és a bűnözés, erőszak, terrorizmus között, az állami tévé reggeli műsorában azt mondta, azzal nincs gond, ha a Migration Aid 3-4 kisgyermekes családot nyaraltat a Balaton partján. Azt viszont megjegyezte, hogy „Soros György-közeli szervezetről” van szó. (Ezt a Migration Aid néhány nappal ezelőtti ironikus közleményében határozottan cáfolta, jelezve, hogy jogi eljárást indít azok ellen, akik arra utalnak, hogy a szervezet az üzletembertől függ.)

Spöttle most hangsúlyozta, hogy kevés Magyarországon a menekült, a tranzitzónában néhány kisgyermekes afgán család tartózkodik, akiknek politikai menedékjoguk vagy védettségi státuszuk van. Ezek az emberek is, amint tehetik, továbbállnak nyugatra. Azt mondta: a kormány jottányit sem lépett vissza eddigi politikájától, nincs burkolt betelepítés, a kerítés állni fog. Az országba csak legális státusszal érkezhetnek menekültek,

nem fog a csopaki strandon több száz fekete afrikai fiatalember nyaralni és randalírozni

– jelentette ki.

A Magyar Időkben közzétett cikkében azt írja: a felröppenő hírek annyiban igazak, hogy valóban néhány, már védett státuszú gyermekes család nyaraltatását tervezi a Migration Aid, akik „úgymond áldozatok, akiknek kis üdülésre van szükségük”. Az írást azzal folytatta, hogy felsorolta: szerinte a menekültek „az EU hibás bevándorláspolitikájának, Merkel kancellár asszony meghívásának” és nem utolsósorban az embercsempészeknek az áldozatai, akik hamis ígéretekkel, sok ezer dollárral húzták le őket. Spöttle azzal vádolta meg a Migration Aidet, hogy szerinte a nyaraltatást a jogi és pénzügyi normák megkerülésével végeznék, de hozzátette, hogy ezt a hatóságok nem fogják hagyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik