Közélet

Ezt a Bayer-könyvet adja ki Kerényi

A miniszterelnöki megbízottnak a kötet Petőfit idézte fel.

Kerényi Imre az atv.hu-nak árulta el, hogy Bayer Zsolt 1100 év Európa közepén című kötetével kerül Móricz Zsigmond, Karinthy Frigyes, Gárdonyi Géza, Kosztolányi Dezső, Szerb Antal, Madách Imre és Rejtő Jenő mellé.

A miniszterelnöki megbízott szerint Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható. Ezért akarja megjelentetni a Nemzeti Könyvtár sorozatban.

Kerényi a Demokratában jelentette be, hogy rehabilitációk tömegére van szükség, Nyirővel, Wass Alberttel, Tormay Cécile-lel az élen és tudja ugyan, hogy nagy lesz a felháborodás, de a Nemzeti Könyvtárban meg fogja jelentetni Bayer Zsoltot és Szabó Dezsőt is.

Kerényi Imre kiadja Bayer Zsolt könyveit a Nemzeti Könyvtárban
Kerényi is tudja, nagy lesz a felháborodás.

Korábban azt mondták, hogy a 2012-ben indult Nemzeti Könyvtárban a tervek szerint négy, egyaránt 24-24 kötetet tartalmazó hullámban összesen 96 kötet jelenik meg 2018-ig.

Partot ért Kerényi Nemzeti Könyvtárának újabb hulláma
Matolcsy Krúdy ízeit, Tarlós a Körösi Csomáról szóló művet ajánlotta a 96 kötetesre tervezett könyvgyűjtemény most megjelent ciklusába.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik