Közélet

Pénzügyi gondokkal küzdő szlovák csapatnak építünk stadiont

Bár most 1,8 milliárd forintot költ a magyar állam arra, hogy a szlovák második ligában szereplő Komáromi Football Club (KFC) stadionját felújítsa, a csapat nincs könnyű helyzetben. Még úgy sem, hogy ekkora támogatás Szlovákiában kimagasló összegnek számít.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a csapat 2016-ban 126 ezer euróból, vagyis 38,3 millió forintból működött, amely mind magyar, mind szlovák szinten elképesztően alacsony összegnek számít, még a másodosztályban is. Ráadásul a fő szponzor, egy üzletember, egészségügyi okokra hivatkozva a szezon előtt kiszállt, a csapat azonban így is kénytelen volt elindulni a másodosztályban, különben 50 ezer eurós büntetést kaptak volna, amely egyet jelentett volna a KFC csődjével. Kérdés, hogy ha lesz is új stadion, mi lesz a csapat finanszírozásával. Bár Révkomárom polgármestere abban bízik, hogy a létesítmény több nézőt fog vonzani, és koncerteknek, kulturális eseményeknek is a helyszíne lehet.

A KFC sajtóreferense szerint nem magyarországi politikusokat, hanem elismert szakembereket kerestek meg a támogatás miatt, akik továbbították a kérést a magyar kormány felé. Állítólag Orbán Viktor miniszterelnök tavaly hallott először a révkomáromi csapatról, amely akkor még a harmadosztályban játszott, jó eséllyel a feljutásra, és meg is jegyezte a nevét. Ez segíthetett a későbbi sikeres lobbizásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik