Közélet

Menekültcsaládok üdültetésén akadt ki a keszthelyi fideszes

Manninger Jenő szerint a Soros-terv része a legális menedékkérők zalavári táboroztatása, amit meg akar akadályozni.

Kiakadt a Fidesz keszthelyi országgyűlési képviselője, Manninger Jenő azon, hogy Magyarországon legálisan tartózkodó, oltalmi státuszt kapott menedékkérő családokat táboroztatna Zalaváron a Migration Aid nevű szervezet.

A politikus a Facebookon azt írja: több sajtóorgánumban megjelent a hír, hogy a „Soros Györgyhöz köthető” szervezet „migránsokat költöztet” Keszthely környékére. Manninger azonnal a hatóságok tájékoztatását kérte. Kiderült, hogy egy osztrák vállalkozó ajánlotta fel zalavári ingatlanjait táboroztatásra.

Képviselőként jelenleg várom a hatóságok értesítését, hogy mit tehetünk a Migration Aid akciója ellen

– közölte Manninger, hozzátéve, „tisztában vagyunk azzal, hogy ez a Soros terv része”. Szerinte nem zárható ki, hogy „ez a szervezett táboroztatás a késöbbi betelepítések előszobája lehet”.

A Migration Aid korábban többször is cáfolta, hogy támogatást kapnának Soros Györgytől vagy a hozzá köthető szervezetektől.

Közben az is kiderült, hogy az oltalmazottak még csak nem is Keszthelyen, hanem Zalaváron nyaralnának.

Egy osztrák adományozó jóvoltából több éves használatba kaptunk egy Keszthely közelében lévő nagy telken három nyaralónak használt faházat. A helyet arra szeretnénk használni, hogy a tranzitokból szabaduló menekült családok számára néhány hetes időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítsunk. A területet augusztus elsején vehetjük birtokba és szeretnénk már augusztus elejétől menekült családokat vendégül látni. Az augusztus 5-6-i hétvégére balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós napokat szervezünk a területre.

írja a Migration Aid. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik