Közélet

Van a Jobbiknak szeretetszolgálata és egy korábbi szkinhed vezeti

sneider tamás roy (Array)
sneider tamás roy (Array)

A Jobbik parlamenti képviselői fizetésük tíz százalékát havonta átutalják az alapítvány számlaszámára, mondta a Népszavának Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A lap a bíróság honlapján nem talált pénzügyi kimutatást az alapítvány tavalyi évéről, Sneider (Roy néven ő volt korábban bőrfejű Egerben) szerint, aki nemcsak kuratóriumi elnöke, hanem kezdeményezője is az alapítványnak, csak adminisztratív hiba történhetett, a beszámolót határidőre elkészítették. A bevételük 15-20 millió forint körül mozog, a pénz mintegy kétharmadát a képviselők adják össze.

A szeretetszolgálat több településen üdültet nagycsaládokban nevelkedő gyerekeket, Somoskőújfaluban most éppen kárpátaljaiak vakációznak. Ezen túl gyermekek gyógyításához is anyagi támogatást nyújt, vagy „szerény összeggel” részt vesz természeti katasztrófák, tűzvészek során megrongálódott házak újjáépítésében.

Sneider szerint a Jobbik szeretetszolgálata nem a származást, hanem – a rászorultságon kívül – egyedül azt nézi, a kérelmezők megfelelő életmódot folytatnak-e, személyes kapcsolatfelvétel nélkül senki nem kaphat támogatást. Biztosra veszi, a Jobbik valószínűsíthetően roma családokon is segített.

Egyébként pedig nálam nem nagyon működik ez a faji dolog, nem mindig tudom megállapítani valakiről, hogy cigány származású, vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik