Közélet

Nem nyomoz az ügyészség a Soros-plakátok miatt

Az LMP társelnöke szerint hűtlen kezelés történt, mert a hirdetéseknek nincs közük a kormány feladatához.

A Fővárosi Főügyészség elutasította azt a feljelentést, amelyet Hadházy Ákos a Soros-plakátok kihelyezése miatt tett – írja az Index.

Az LMP társelnöke szerint hűtlen kezelés történt, a kormány feleslegesen költött 5,6 milliárd forintot a hirdetésekre, amelyek üzenete: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén”. A képviselő szerint a közpénzt olyan célra kellene költeni, ami a kormány feladatainak ellátásához szükséges, de ezeknek a plakátoknak a kihelyezése nem ilyen.

Olyan kampányokra, amelyek nem a végrehajtó hatalom döntéseivel kapcsolatosak, álláspontom szerint a kormányzati kommunikátorok nem költhetnének, mert azzal hűtlen kezelést valósítanak meg

– áll Hadházy feljelentésében. Ilyen magas összegre elkövetett hűtlen kezelésért akár tíz év börtön is járhatna, de ez az ügy a bíróságig sem fog eljutni az ügyészségi elutasításnak köszönhetően. Az ügyészség indoklása szerint

társadalmi célja van a plakátnak, ugyanis szerepel rajta a nemzeti konzultáció eredménye is, azaz a „99% elutasítja az illegális bevándorlást” szöveg, az eredmény kommunikálása pedig azért szükséges, hogy ellássák információval az állampolgárokat.

A vádhatóság hozzátette: a plakátkampány morális megítélése és az azzal összefüggő társadalmi-politikai nézetkülönbség a büntetőjog körén kívül esik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik