Közélet

Garancsiék is pofátlanul olcsón bérelnek lakást a Várban

Mindössze 13 800 forintot fizet havonta az I. kerületi önkormányzatnak egy 45 négyzetméteres lakásért az Orbán Viktor jóbarátjának, Garancsi Istvánnak érdekeltségébe tartozó CD Hungary egy, a budai Várban, az Úri utcában található lakásért. A Magyar Nemzet értesülései szerint a cég hasonlóan jó áron, havi 220 ezer forintért bérel az Úri utca 70. alatt található 340 négyzetméteres lakást. Összehasonlításképpen: egy 150 négyzetméteres lakás bérlése a Várnegyedben havonta több mint 500 ezer forintba kerül.

A lap szerint a CD Hungary úgy kötötte meg a bérleti szerződést az önkormányzattal, hogy ha a lakást bérbe akarják adni, akkor arról előzetesen az önkormányzattal kell egyeztetni. Ha erre engedélyt kapna, igen jól kereshetnének a bérbe adott lakásokon.

A Várnegyedben nem ez az első, hasonló jellegű sztori: a kerületi polgármester, Nagy Gábor Tamás szülei 2020-ig mindössze 78 840 forintot fizetnek havonta egy 105 négyzetméteres lakásért, míg maga a polgármester havi 81 203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást.

(Kép: Google Maps)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik