Közélet

Botka nyaralása után újabb árulókat nevez meg

Az MSZP több politikusa is felsorakozott Botka László mögé, de maradtak a háttérben olyanok, akik a Botka-féle stratégia és választási esélyek elrontásán dolgoznak – fogalmazott a Klubrádiónak Ujhelyi István, az MSZP alelnöke.

Az európai parlamenti képviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a héten a 168 órának adott nyilatkozatában leárulózta párttársát, Molnár Zsoltot. Botka úgy fogalmazott, nem tűri el pártjában az árulást és a Fidesszel való kollaborációt.

Újhelyi István szerint van néhány ember a pártban, akik az elmúlt 2 hónapban a háttérből, névtelenül nyilatkozva, újságírókat győzködve folyamatosan azon dolgoztak, hogy valamilyen érdekből kifolyólag rontsák az MSZP választási esélyeit. A párt alelnöke hozzátette:

Botka László szabadsága után, még a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé azzal, kik és mivel ártottak a pártnak.

Arra a felvetésre, hogy a pártot a Gyurcsány Ferenc megítélése osztotta meg, azt mondta, apró kis részletkérdés, hogy Gyurcsány Ferenccel hogyan lehet megállapodni a közös választási szövetség létrehozásáról.

Próbálkozik

A szombati Magyar Nemzet arról ír, hogy hiába a többszöri nyílt és egyértelmű visszautasítás, Botka László nem adja fel, hogy megnyerje magának az LMP-t. A lap értesülései szerint Botkáék (Szekeres Imre vezetésével) ismét megkörnyékezték a pártot, és ezt az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter is megerősítette.

Ungár azt mondta a lapnak, szívesen egyeztetnek bármelyik ellenzéki párttal, de nem fognak a szocialistákkal szövetkezni.

A lap úgy tudja egyébként, hogy Botka az Együttöt és a Párbeszédet is megkereste, de nemcsak ellenzéki pártokat környékezett meg. Az MSZP-ből kilépett Demeter Mártával, a volt LMP-s Vágó Gáborral, illetve az Együttel szakító Szelényi Zsuzsával is együttműködne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik