Közélet

Szilágyi János: már számolok a halállal

Az egykori rádiós műsorvezető, tévés személyiség Azurák Csaba műsorának felvételén vallott öregkoráról, hétköznapjairól és lustaságáról.

Nagyon sok a szabadidőm, és nem tudom okosan kihasználni. Tehát kéne valamit csinálni, kutyát sétáltatni bérben. Teljesen mindegy, hogy valami elfoglaltságom legyen, mondjuk kötelességem ott lenni Juli néninél, elhozni a kutyát, visszavinni egy óra múlva

– ezt mondta az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén Szilágyi János újságíró.

Az egykori sztárriporter arról is beszélt, hogy szerinte ennek a helyzetnek részben saját lustasága az oka.

Lusta disznó vagyok. Egy vén lusta disznó.

A 81 éves Szilágyi Jánost a nyolcvanadik születésnapja megviselte. “Nem szörnyű, de fura, hogy a halál, a vég az abszolút belátható közelségbe került” – mondta erről. Azt is hozzátette, hogy már nem tud évekre előre tervezni, és emiatt is furcsán érzi magát.

Nem mondhatom azt, hogy (…) építek egy házat egy sípálya tetején, két év múlva van kész, jössz majd síelni. Nem biztos, hogy én két év múlva egyáltalán föl tudok menni egy lépcsőn.

Azt is elmondta, hogy sikerének titka szerinte, hogy sosem félt rákérdezni riportalanyainál azokra a dolgokra, amiket mások udvariasságból inkább nem feszegettek. Egyik riportalanya például megköszönte neki, hogy rákérdezett nála bőrbetegségének következményeire. “Tudom, hogy mindenki meg akarja kérdezni. És örülök, hogy megkérdezted, mert most sok embernek elmondhattam, hogy ezzel nekem mennyi problémám van” – mesélte a történetet Szilágyi János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik