Közélet

Kommunista mártírról elnevezett intézmény zavarja a Jobbikot

Szávay István szerint a kommunizmus maradéka, hogy a volt belügyminiszter Rajk Lászlóról szakkollégium van elnevezve. Ez felháborító!

Hirtelen nagyon elkezdte zavarni az ellenzéki Jobbikot, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemnek van egy Rajk László Szakkollégiuma. Mi zavarja a pártot abban, hogy a koncepciós perben halálra ítélt volt miniszterről elneveztek egy tudományos intézményt? Hát ez:

A Budapesti Corvinus Egyetem egyik szakkollégiuma 27 évvel a rendszerváltás után is az egykori kommunista belügyminiszter, a Rákosi-diktatúra egyik kiépítője és a terrorszervezetként működő ÁVO létrehozója, Rajk László nevét viseli.

Az ügyet a közleményt is kiadó Szávay István országgyűlési képviselő viszi, aki több alkalommal fordult már az égető kérdésben a kormányhoz. Mindig azt a választ kapta, hogy a szakkollégium nem közterület, intézményi hatáskör emiatt a névadás.

Szávay ezért taktikát váltott és levélben megkereste a Corvinus rektorát, Lánczi Andrást, hogy ne “egy kommunista tömeggyilkosnak” állítson már emléket a kollégium. A közlemény azzal zárul, amint a Jobbik hatalomra kerül, leszámolnak a kommunista múlttal, még az ügynökaktákat is publikálják. Szávay így kiált fel a végén:

Vesszen minden maradéka!

(Fotó: Budapest, 2016. szeptember 6. A Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiumának Neumann János-díjával kitüntetett Alvin E. Roth Nobel-díjas közgazdász díszelõadást tart a Magyar Tudományos Akadémia fõvárosi székházában 2016. szeptember 6-án. MTI Fotó: Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik