Közélet

A vizes vb miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke július 31-re összehívta a testületet több ügy megtárgyalására. Molnár Zsolt elnök az MTI-t tájékoztatva csütörtökön elmondta: az ülésen többek között a vizes világbajnokság tapasztalatai, valamint az orosz, azeri wifi-ügy kerül napirendre. Emellett tájékoztatást kérnek a Politico című lapban megjelent információkról – amelyekre mások mellett Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja is felhívta a figyelmet – miszerint Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás az utóbbi bizalomhiánya révén.

Molnár Zsolt közlése szerint Szél Bernadettel, a bizottság LMP-s tagjával közösen kezdeményezik annak megtárgyalását, hogy az Orosz-Szerb Humanitárius Központ képzésén miért és mely civil szervezetek vehettek részt.

Szél Bernadett, a LMP társelnök-frakcióvezetője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja keddi közleményében írt arról, hogy sajtóértesülések szerint az Orosz-Szerb Humanitárius Központ vezetése a szerbiai Nis környékén magyar humanitárius szervezetnek tartott továbbképzést, ám a továbbképzés tartalma egyértelműen nem derült ki.

Az LMP álláspontja szerint rendkívül komoly nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, hogy az Orosz-Szerb Humanitárius Központot a régió szakszolgálatai az orosz titkosszolgálat fedőszervezetének tartják. Szél Bernadett a közleményében szorgalmazta, hogy a szakszolgálatok, valamint a kormány indítson vizsgálatot az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik