Közélet

Baráti áron vette meg Schmidt Mária a Figyelőt

schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
schmidt-maria(960x640).jpg (Array)

240 millió forintért kerülhetett a Schmidt Mária családi vállalkozása által működtetett kiadóhoz a nagy múltú Figyelő hetilap. A Magyar Nemzet bírósági papírokból mazsolázta ki a nyilvánosságra nem hozott részleteket.

2016. decemberben a MediaCity Magyarország Kft.-től vette meg a lapot az Investender Kft. üzletviteli tanácsadó cég, amely aztán hamarosan továbbadta a Schmidt-érdekeltség K4A Kft.-nek. Az Investender céges beszámolójában megtalálható 240 millió forintos összeg később “ráfordításként” is megjelenik, ez arra utal, hogy a pénz átfolyt a cégen.

Az összeg már csak azért is meglepő, mert nagyon alacsonynak számít, tekintve a lap – akkori –  presztizsét, továbbá Varga Miklós, a MediaCity korábbi tulajdonosa a HVG-nek úgy nyilatkozott, hogy a végére maradt ajánlattevő többet ajánlott, mint Schmidt Mária. Ezt a Magyar Nemzetnek is megerősítették. Az eladásról nem Varga döntött, hanem a felszámolóbiztos, a cég ugyanis egy kisebb tartozás miatt az eladás idején felszámolás alatt állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik