Közélet

Megérkezett a digitális bérlet a BKK-hoz

Július 10-én, a vizes vb-re időzítve tervezik indítani az online jegyértékesítést a közlekedési vállaltnál, írja az Index. Regisztrálni kell a neten, de a bérlet a mobilunkon is bemutatható lesz. Üdv a XXI. században.

Úgy tudni, a BKK-nála jövő hét közepétől megkezdi a napi- és hetijegyek, valamint a bérletek online értékesítését, folyik a rendszer végső tesztüzeme, az indulás július 13-14 körül várható.

A netes regisztrációnál igazolványt (személyi vagy diákigazolvány, jogosítvány, útlevél) kell felmutatni, a megvásárolt jegyet vagy bérletet pedig az utazóközönség a telefonján tudja megjeleníteni, az erre szolgáló internetes felületre csatlakozva. Az ellenőrzéskor ezt kell felmutatni.

Az Index azt írja, hogy a jegyek, bérletek az utasok telefonján két képernyőképen jelennek meg. Az alap képernyőképen az utas aktív igazolványához kapcsolódó érvényes jegy vagy bérlet esetében zöld háttérben a cikk nevét és érvényességi idejének végét lehet látni

Ez alatt lesz az igazolványon szereplő név, az igazolvány típusa és száma, a képernyő alján pedig egy mozgó, színes jármű látható, továbbá az éppen aktuális időpont. Amennyiben az utasnak már nem érvényes jegye vagy bérlete, akkor zöld helyett piros háttér jelenik meg erre utaló szöveggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik