Közélet

Valóban Abháziában járt Kovács Béla, de nem úgy

kovács béla (kovács béla)
kovács béla (kovács béla)

Abháziában nem működik sem a mobilhálózat, sem az internet, ezért nem tudott hazaszólni Kovács Béla, hogy nem jelenik meg a kihallgatásán – mondta a jobbikos EP-képviselő a Népszavának. A többek között költségvetési csalással vádolt politikusról kedden írta meg a Magyar Idők, hogy Abháziában tartózkodik, ezt később Kovács Béla Brüsszelben készült fotókkal cáfolta, majd kiderült: ügyvédje is azzal indokolta a távolmaradását, hogy védence a tisztázatlan státuszú kaukázusi országban üdül.

A sajtóban KGBéla becenevet kapott politikus állítása szerint hivatalos meghíváson volt Abháziában, az Új Afoni Apátság hívta meg előadást tartani. A hazautazás előtt valószínűleg vérmérgezést kapott és kórházba került. Tagadta, hogy Abházia az orosz titkosszolgálat pihenőhelye lenne: “az oroszok magukra hagyták az abházokat”.

Kovács Bélát egyrészt azzal vádolják, hogy álgyakornokokat dolgoztatott az Európai Parlamentben. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy néhány gyakornokot valóban nem Brüsszelben, hanem más irodákban foglalkoztatott, ezért azonban csak megrovásban részesült. A másik vád szerint Oroszországnak kémkedett, azonban úgy véli, hogy a kémkedési vád nem fog megállni.

kovács béla (kovács béla)
Kihagyta a gyanúsítotti kihallgatását Kovács Béla
Akár elfogatóparancsot is adhatnak ki ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik