Közélet

A Médiatanáccsal állíttatnák le a kormány sorosozó kampányát

A Párbeszéd szóvivője szerint nem társadalmi célú hirdetésről, hanem politikai kampányról van szó.

A médiatanácstól kéri a kormány kampányának leállítását a Párbeszéd. A párt azt várja a hatóságtól, hogy állapítsa meg a legújabb plakátkampány jogszerűtlenségét, és tiltsa el a kabinetet a további jogsértéstől.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője kedden azt mondta: a Soros György ellen indított kampány nem társadalmi célú hirdetés, hanem politikai kampány, annak is a legalja. A politikus azt mondta, kormányzás helyett gyűlöletkampányt folytat a kabinet, tízmilliárdokat pocsékol arra, hogy elterelje a figyelmet a romokban heverő oktatásról, az összeomló egészségügyről, a gyermekéhezésről és arról, hogy évente több tízezren hagyják el az országot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kedd délutáni közleményében azt írta, hogy a Médiatanácsnak csak médiatartalomban megjelenő hirdetések esetében van hatásköre bármilyen eljárásra, ezért nincs lehetősége érdemben megfontolnia a kérést. Mivel a médiaszabályozás a plakátokra nem vonatkozik, a Médiatanács a plakátkampányok jogszerűségét sem vizsgálhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik