Közélet

Közlekedő Tömeg: most már tényleg életveszélyes a 3-as metró

A Közlekedő Tömeg civil szervezet pénteken felszólította a polgármestert és a BKV felelős vezetőit, hogy azonnal vonják ki a forgalomból az állandó hibákkal küszködő, balesetveszélyes és ezért utasszállításra alkalmatlan felújított orosz metrószerelvényeket, és független tanúsító szervezettel vizsgáltassák át azokat.

Ezúttal a reggeli csúcsidő kellős közepén, a Nyugati pályaudvar állomáson szállt meg az ördög egy Moszkvicsot. Az ajtók 12 percen át nem nyíltak ki, a szemtanúk elmondása alapján pedig a vésznyitót is szinte lehetetlen volt elfordítani – elképzelni is rossz, hogy mi történt volna egy valódi vészhelyzetben

– írták közleményükben.

Hozzátették, a szerelvényben ragadt utasoknak sem volt ez egy kellemes reggel, de a helyzetet fokozza, hogy az eset miatt a metró vonalának több mint 2/3 részén kellett buszokkal pótolni.

Tarlós István szerint ne a pletykáknak higgyünk, nézzük meg saját szemünkkel a felújított szerelvényeket, de mi nem látunk mást, mint beragadó utasokat, nem működő vésznyitót, helytelen oldali ajtónyitást, egyre gyakoribb csúcsidei metrópótlást és méltatlan városvezetői kommunikációt. Az ügyfeleket nem lehet a maihoz hasonló félelmetes körülmények közé sodorni, ehhez képest a főpolgármester bocsánatkérés helyett csak gyermekbetegségekre és az ördögre hivatkozik, miközben arról egy szót sem hallani, hogy az orosz céget esetleg megkötbéreztetnék az okozott – több esetben balesetveszélyes helyzeteket is teremtő – károkért.

A Közlekedő Tömeg kiemelte, lett volna lehetőség új, kiforrott, a 21. század minden követelményének maradéktalanul megfelelő metrókat venni, de nem tették.

Akkor most legalább legyenek úrrá a helyzeten: csak független tanúsítói vizsgálat után engedjék vissza az “új” szerelvényeket a sínekre!

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik