Közélet

Kihagyta a gyanúsítotti kihallgatását Kovács Béla

kovács béla (kovács béla)
kovács béla (kovács béla)

Pénteken lett volna a gyanúsítotti kihallgatása Kovács Béla EP-képviselőnek, de nem jelent meg ott – írja a Híradó.hu. Ügyvédje, Szikinger István többször próbálta hívni a védencét, de az nem vette fel a telefont. Mivel Kovács nem tett eleget az idézésnek, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) akár elfogatóparancsot is kiadhat a jobbikos politikus ellen. A KNYF jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatta volna ki Kovácsot.

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a gyanú szerint 2012-ben és 2013-ban négy magánszemélyt alkalmazott gyakornokként brüsszeli hivatalában úgy, hogy ők sosem jártak ott és munkát nem végeztek. Polt Péter magyar főügyész még szeptemberben indítványozta a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy OLAF-jelentés alapján, ami szerint Kovács csalást, és magánokirat-hamisítást követhetett el.

Egy másik vád szerint a sajtóban KGBéla becenevet kapott politikus együttműködött az orosz titkosszolgálatokkal és ezt a magyar kémelhárítás kép- és hangfelvételekkel tudja bizonyítani.

A két vádat nemrégiben egyesítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik